ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО
Национален институт по метеорология и хидрология
Ще превали и прегърми!
Ще превали и прегърми!

България 15.05.2021

До края на деня и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и условия за градушки. На повече места, по-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Югозападна България. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток, но по време на гръмотевични бури ще се усилва и променя посоката си. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието.

България 16.05.2021

През нощта в Западна България ще продължи да превалява. До сутринта валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, на места до предимно ясно време. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали дъжд и ще прегърми. В Източна България ще продължи да духа слаб югоизточен вятър, в Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски по Черноморието.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане почти без промяна.

 
Дежурен синоптик: Виктория Клещанова
За повече информация телефон: (+359) 2 974 44 09, (+359) 884 40 86 70
 
© НИМХ. Всички права запазени. Само за лично ползване! Всяка употреба на данни от Българския сървър за времето в средствата за масова информация, Интернет или с търговска цел без изричен договор е забранена!
 
 
    Общи съвети
Няма данни.
Без опасни явления.
Времето е потенциално опасно.
Времето е опасно.
Времето е много опасно.

Цяла Европа : www.meteoalarm.info
Краткосрочни прогнози
Средносрочни прогнози
Месечни прогнози
Модели
Продукти
Контакти