ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО
Национален институт по метеорология и хидрология
Бурен ВЯТЪР!
Бурен ВЯТЪР!

България 08.05.2021

След обяд ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. С него в страната ще нахлува хладен въздух. На отделни места в източните райони и Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми, а от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще бъдат предимно между 18° и 23°.

България 09.05.2021

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Значителна ще се задържи облачността над Източна България и там до сутринта, на места ще има валежи от дъжд. На много места вятърът ще утихне, в Източна България ще е до умерен от север-североизток. Сутринта ще е хладно и минималните температури ще са между 3° и 8°, на отделни места в котловините ще има условия за слани. Утре ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се повишава бавно.

 
Дежурен синоптик: Боряна Маркова
За повече информация телефон: (+359) 2 974 44 09, (+359) 884 40 86 70
 
© НИМХ. Всички права запазени. Само за лично ползване! Всяка употреба на данни от Българския сървър за времето в средствата за масова информация, Интернет или с търговска цел без изричен договор е забранена!
 
 
    Общи съвети
Няма данни.
Без опасни явления.
Времето е потенциално опасно.
Времето е опасно.
Времето е много опасно.

Цяла Европа : www.meteoalarm.info
Краткосрочни прогнози
Средносрочни прогнози
Месечни прогнози
Модели
Продукти
Контакти